אני בוחרת בה בגלל הנסיון, ניסיתי כמה פעמים עד שגיבשתי דעה על המתכון הנכון להצלחה. אני בוחרת בה בגלל שהיא היחידה שתשמור על הבריאות של המשפחה שלי, כל האחרות משתמשות בחומרים מסוכנים לסביבה. אני בוחרת בה בגלל שהיא החוסן הלוגיסטי שלי, כשאין לי כח לבשל ארוחה חמה. אני בוחרת בה כי היא מפולפלת. אני בוחרת בה כי היא אמיתית ולא מתועשת, אני בוחרת בה כי היא בגובה העיניים, נגישה במדף המקרר. אני בוחרת בה כי יש לה קשרי עבודה מעולים עם החרדל וגם עם החמוצים. אני בוחרת בה בגלל שאני רוצה להיות מעורבת ושותפה במה שקורה.
פסטרמה היא נתח בשר שעבר בשלב ראשון כבישה במלח למטרות ריכוך וספיגת טעמים ואחריו אפייה או בישול. עם קצת אומץ תוכלו גם אתם ליצור פסטרמה תוצרת בית ולהעשיר אותה בטעמים שתבחרו. כך תמלאו את המקרר בקופסה מלאה פסטרמה תוצרת בית, נהדרת לכריך, לקופסת אוכל שלא דורשת חימום לצהריים בבית הספר או בעבודה, או לארוחה זריזה בבית. הפסטרמה נשמרת כשבוע עד 10 ימים במקרר.
פסטרמה ביתית
המרכיבים
פרפר חזה הודו שלם או מחולק לשניים במשקל של קילו בערך, בקשו מהקצב בסופר או בקצביות.
חוט קשירה גמיש וחזק
המרכיבים לתמיסת מלח
5 כוסות מים
3/4 כוס סילאן טבעי ללא סוכר
1/2 כוס מלח
תבלינים לפי הטעם: כף פלפל שחון טחון גס, כף שבבי צ׳ילי גרוס, חופן זרעי כוסברה, שיני שום כתושות או חתוכות
המרכיבים לתיבול הנתח לפני האפייה
אפשר להיות גמישים בתיבול, הפפריקה נותנת צבע יפה לצד החיצוני של הנתח ובתוספת חרדל ודבש מקבלים טעים מתוק פיקנטי.
רבע כוס דבש או סילאן
2 כפות פפריקה מתוקה או מעושנת
כף חרדל/ כף סויה/ כף שמן זית
גרגירי חרדל/ פלפל שחור טחון גס
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי תמיסת המלח בסיר גדול או בקופסת פלסטיק גדולה. משכיבים את נתח העוף במשרה כך שיכוסה היטב, סוגרים את המכסה ומאחסנים במקרר למשך 12 שעות או יותר.
2. מחממים תנור לחום של 120 מעלות.
3. מסננים את נוזלי המשרה ושופכים אותם, שוטפים במעט מים את הנתח כדי להסיר את המליחות. מניחים את העוף על תבנית גדולה מרופדת בשני ניירות אפייה.
4. מניחים את שני נתחי החזה זה על זה, מצמידים אותם וקושרים אותם יחד בחוט קשירה לנתח שמן ועבה, הדוק וצמוד, כדי שבחיתוך יתקבלו פרוסות רחבות וכדי שהנתח לא יהיה דק ויתייבש באפייה. יש קצבים שמוכרים את הנתח בשרוול קשירה גמיש מיוחד לפסטרמה.
5. מערבבים את חומרי התיבול ומושחים ומעסים את הנתח בתערובת בעזרת הידיים מכל צדדיו.
6. מכניסים את התבנית למסילה האמצעית של התנור ואופים על חום נמוך במשך כשעה וחצי. אפיה בחום נמוך אופה את הבשר בלי לייבש אותו, אם הכנתם כמות קטנה יותר של פסטרמה גם זמן האפייה יתקצר. הפסטרמה אפויה כשהיא מקבלת צבע לבן-ורוד בהיר מאוד באמצע הנתח. מחדירים סכין קטנה אל מרכז הבשר ובוחנים את צבעו, אם הוא עדיין אדמדם ממשיכים לאפות את הפסטרמה.
7. מוצאים את התבנית ומאפשרים לפסטרמה להתקרר לפני האחסון במקרר. גוזרים את חוט הקשירה ופורסים בסכין גדולה וחדה פרוסות דקיקות ככל האפשר, לפי הכמות הנדרשת.
בתיאבון!
מוזמנים לעקוב אחרי עוד מתכונים, צילומים וסיפורים מחיי מנכ”לית משפחה וחיות אחרות: בפייסבוק ובאינסטגרם