מעקודה כרובית

מעקודה כרובית

באחד האמשים נפלה על צווארי הפייסבוקי בחורה לא מוכרת, נקרא לה שרית, והסבירה לי שהיא ואני היינו חברות הכי טובות, אחיות לצרה, סטודנטיות בודדות בעיר הגדולה, שותפות לחדר צר במעונות.
מכירים את הסרט הזה שהגיבור מתעורר 15 שנה אחרי התאונה בבית חולים בעיר זרה, וכל מה שהוא זוכר זה את שמו? הצוות המשתומם מזעיק את המשטרה, שמוצאת את משפחתו המתייפחת, רעייתו הנאמנה שחיכתה לו, או לא. הם היו כל עולמו אבל הוא איבד את הזיכרון וכעת הם זרים. באדישות הוא מתבונן בתמונות המשפחתיות, מקווה לשווא לאד של זיכרון שיחמם את לבו הקר.
“את לא זוכרת איך היינו הולכות לכל מקום ביחד, מתבאסות מהלימודים ומהמורים?”. “אני זוכרת שהיה לי ממש רע”, אני מנסה להניע, “יש משהו בחיוך שלך שנראה לי מוכר”, אני נעזרת בדמיון מודרך.

לא נעים, אני רוצה לשתף פעולה אבל חתיכת חיים פשוט נעלמה לי. “מה קרה עם הבחור ההוא, אלי, שיצאת איתו?”, שרית שולפת. “התחתנתי איתו!” אני מודה באשמה.
עכשיו אין ספק, מתברר שיש בחיי חברה טובה, שרית, ואנחנו מחדשות באופן מיידי את מערכת היחסים ומדברות באינטימיות, ממש כמו שמדברים עם חברה ותיקה, ממש כמו שמדברים לפעמים דווקא עם זרה גמורה.

DSC_9047b

יש לי כמה חברים שלא פגשתי מעולם, רק מעל גלי הפייסבוק, והם שותפים ותומכים לפחות כמו חברים אמיתיים, ומה עושה אותם אמיתיים פחות?
עֹז תלם, חבר וירטואלי, מוציא ספר בישול לאור, ובנדיבות אופיינית הוא חולק איתי מתכון מתוך הספר. עֹז הוא עיתונאי אוכל ותיק ובעל בלוג האוכל המשובח The kitchen coach. חלק מכם אולי זוכרים אותו מאחת העונות של היפה והחנון (נחשתם נכון, כחנון), ואני מכירה אותו כבעל לב רחב, ידען, דקדקן, מומחה וכמי שיצר ספר מיוחד שמוקדש כולו למתכונים שונים מכרובית. הספר כתוב, מצולם וערוך על ידי אנשי מקצוע מעולים. אני לגמרי סקרנית איזה חומר גלם עֹז יבחר לספר הבא בסדרה, (תמרים פליז).

לפניכם מתכון אחד מתוך הספר, שמתאים לחבריי מקהילת הפליאו, לצמחונים ולכל מי שאוהב מאפה חם ומשביע עם ניחוח בצל מטוגן. לא שיניתי כלום במתכון, רק הוספתי שמנת חמוצה ליד, לארוחה מפנקת במיוחד.
בתיאבון ואל תחמיצו את הטיפ האדיר למטה!

מעקודה כרובית

ביחס שבין זמן ההשקעה לבין התוצאה, המעקודה מנצחת. מקורה בצפון מערב אפריקה (מרוקו/אלג’יר), וקיימות עשרות ואף מאות גרסאות שונות להכנתה.
המעקודה יכולה להיות בית נהדר לכל ירק טרי שיש לכם ומאכלסת בהצלחה רבה תפרחות כרובית. צבעה הלבן והבוהק בתוך תערובת הירק יוצר פרוסות נאות למראה ומשמחות למאכל.
את התפרחות אנו מכניסים ללא בישול, מה שמותיר אותן יציבות ולא לגמרי רכות במאפה הסופי. אפשר גם לבשל או לאדות את הכרובית (4-3 דקות) לפני השילוב בבלילה כדי שתהיה רכה לחלוטין. תרגישו חופשי לשחק עם הירק שבמנה: כוסברה ושמיר למשל יעבדו כאן מצוין.

8 מנות, פרווה, נטול גלוטן, מתאים לפסח, 20 דקות עבודה נטו, 90-60 דקות עד שמוכן.

המרכיבים

3 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני

1 בצל בגודל בינוני
6 כפות שמן זית

1 צרור פטרוזיליה
3-2 גבעולי בצל ירוק

1 כרובית בגודל בינוני-קטן שמשקלה כ- 700 גרם
½ כפית כורכום טחון (אפשר גם כפית לפשטידה צהובה יותר)

8 ביצים גודל L
מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

הכנת פירה

שמים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה גבוהה במשך 40-30 דקות או עד ריכוך (אפשר להכין גם במיקרו, ראו טיפ). מסירים את הקליפה בזהירות – מחזיקים את תפוחי האדמה עם מגבת ובעזרת גב סכין מגרדים את הקליפה הדקה. שמים את תפוחי האדמה בקערה ומועכים אותם לפירה בעזרת מזלג או מועך פירה (בלי להוסיף נוזלים). נותנים לפירה להתקרר.

מטגנים את הבצל: חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינונימחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח עם ידיות מתכת (עדיף סירי נון-סטיק) או מחבת שניתן להכניס לתנור. מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים על להבה בינונית גבוהה במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מתרכך אבל לא מזהיב (יהיה לו מספיק זמן בתנור לקבל צבע).

במקביל, מכינים את הבלילה

קוצצים דק את הפטרוזיליה והבצל הירוק וחותכים את הכרובית לתפרחות.מוסיפים לקערה עם הפירה את הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל הירוק, הכורכום, מלח ופלפל שחור גרוס. בקערה נפרדת טורפים את הביצים. מוסיפים לקערה עם הפירה וטורפים לקבלת בלילה די אחידה. מוסיפים את תפרחות הכרובית ומערבבים בעדינות לאיחוד.

אופים, הופכים ומגישים

יוצקים את בלילת הביצים ותפוחי האדמה ישירות על הבצלים המטוגנים במחבת. מבשלים על להבה בינונית עד שרואים שהבלילה בשולי המחבת מבושלת, בערך 4-3 דקות. מעבירים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהמאפה התייצב לחלוטין (בודקים בעזרת קיסם כמו שבודקים עוגה). מוציאים בזהירות רבה (ידיות הסיר לוהטות) ובזהירות עוד יותר רבה הופכים על צלחת גדולה. אפשר לתת למעקודה להתקרר ורק אז להפוך. נותנים למעקודה להתקרר מעט, ואז חותכים למנות ומגישים. בעיני היא הכי טעימה שעה אחרי שיצאה מהתנור, כשהיא עדיין חמימה.

המעקודה המוכנה נשמרת בקירור 5-4 ימים.

טיפ!

שיטה מקוצרת לבישול תפוחי האדמה: שמים את תפוחי האדמה בשקית ניילון (של סופר או שקית קוקי) וקושרים. עושים חור קטן בשקית, מכניסים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה גבוהה למשך 10 דקות, עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין (כן, זה עובד!). 

עוד רעיונות מיוחדים לאוכל, אפיה, יצירה וסיפורים מחיי מנכ”לית משפחה מותשת בעמוד הפייסבוק שלי – בואו להיות חברים ולעקוב!

תמונות מהצלחת ומאחורי הקלעים באינסטגרם שלי, בואו ליהנות!

מוצרים מעוצבים לילדים ולניהול המשפחה בחנות האתר – זמן לשופינג!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

כל המתכונים, כל הסיפורים, מייל אחד לתיבה האישית

Skip to content