קיגל תפוחי אדמה

בסוף אחרי כל הדיונים עשינו קידוש בשמחת תורה. קידוש קטן, של המנין הקטן שלנו, ״מאיר פנים״, המכונה ״מהיר פנים״, על שום המהירות שנדרשת מהחזנים לסיים את התפילה זריז.

זה מנין של אנשים משימתיים כאלה, שמתעוררים מוקדם, והקשב של חלקם מוגבל, לפחות אלה שאני מכירה אישית.

אז גם הקידוש היה זריז כזה ופרקטי. עוגה אחת או שתיים, מצויינות. שלושה סוגי דג מלוח טיפטפו שמן על מפת הניילון, פרוסות קיגל אטריות התקמרו בגמישות על מגשים, וקיגל תפוחי אדמה שזוף ורייחני שהביאה עפרה, נגמר מהר ולא הספקתי לטעום ממנו.

ילדים ישבו למרגלות ארון הקודש וכירסמו ביסלי בכוס חד פעמית. ההקפות התחדשו, מעגלים איטיים, כבדים ממחשבות על מלחמה, על חטופים שלא חזרו הביתה כבר שנה, על בית שומם, שועלים יהלכו בו.

נשארתי עם תשוקה לקיגל תפוחי אדמה, ועפרה רנד חלקה איתי את המתכון. הכנתי אותו בבית, ומצאתי בו נחמה.

לסרטון הכנה באינסטגרם שלי


קיגל תפוחי אדמה

תבנית מלבנית בגודל 20/20 ס״מ או שתי תבניות אינגליש קייק

מתכון של עפרה רנד


המרכיבים

קילו וחצי תפוחי אדמה קלופים

2 בצלים גדולים קלופים

4 ביצים

כפית מלח

כף וחצי אבקת מרק ללא מונוסודיום

(אני ויתרתי על אבקת מרק ושמתי כף מחוקה מלח)

כפית פלפל שחור

3/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

מחממים את התנור לחום של 230 מעלות.

במעבד מזון קוצצים בסכין את הבצלים קיצוץ דק.

מחליפים את הסכין למגרדת הדקה ומגררים את תפוחי האדמה.

מעבירים את תפוחי האדמה והבצלים אל קערה גדולה, מוסיפים את כל שאר החומרים, ביצים, מלח, פלפל ושמן ומערבבים היטב.

מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים במשך חצי שעה על 230 מעלות, מנמיכים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות ואופים עוד חצי שעה. מנמיכים ל- 150 מעלות ואופים עוד רבע שעה.

בתיאבון

Comments

comments

5 Responses

  1. בס”ד

    נראה שכדי לקבל את ההשחמה בצד העליון – התנור צריך להיות במצב טורבו.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content