כדורי ריקוטה וקדאיף

קינוח של גבינת ריקוטה שטעמה עדין עדין ומתוק באופן טבעי, מצופה שערות קדאיף קריספיות שבריריות, הכדורים מוגשים על כפית דבש להמתקה וביחד זו סימפוניה חלומית.

אני אוהבת את החיבור הפשוט בין המרכיבים, ואת המנה כפי שהיא בלי תוספת סוכר. בשבועות הוא חג החמות, זו מסורת שחמי וחמותי מגיעים אלינו לחג, כך גם מי שנמנע מסוכר כמו חמותי יכול להנות מקינוח נפלא, פשוט להגיש את הכדורים בלי הדבש.

לסרטון הכנה קצר לחצו

כדורי ריקוטה וקדאיף

המרכיבים ל כ- 20 כדורים

גבינת ריקוטה 300 גרם

150 גרם שערות קדאיף

להגשה – דבש

אופן ההכנה

את הקדאיף מכינים מראש:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

חותכים או גוזרים את אטריות הקדאיף לפיסות קצרות באורך של כס״מ ומאווררים אותם בתוך קערה בכפות הידיים כך שלא ידבקו זו לזו. אם יש לכם אטריות טריות ממאפיית כנאפה אין צורך לגזור, האטריות מגיעות קצרות, מאווררות, דקות ונשברות למגע יד.

מפזרים את האטריות בתבנית הגדולה והעמוקה של התנור, אופים כ-12 דקות ומערבבים מדי פעם בכף במהלך האפייה. שימו לב – האטריות צריכות להשחים אבל השגיחו שלא ישרפו.

מוציאים את האיטריות, מערבבים, מוערכים עוד קצת בידיים לשבירה ומניחים לצינון.

לפני ההגשה כדי לשמור על הפריכות:

יוצרים בידיים כדורים בגודל של כדור שוקולד מגבינת הריקוטה, מגלגלים את הכדורים בקדאיף ומצפים אותם מכל הכיוונים.

מגישים כדור או שניים בצלחת אישית על גבי כפית דבש.

אפשרות נוספת להגיש חם

את הכדורים המוכנים מכניסים לעשר דקות לתנור שחומם לחום של 200 מעלות, מוסיפים פיסות חמאה על ובין הכדורים ומגישים חם ופריך מהתנור עם זילוף דבש מעל, הטעם דומה לכנאפה.

אם נשארו לכם כדורים מההגשה הקרה אפשר להחיות אותם ולרענן את הפריכות של הקדאיף באותה דרך, בתנור.

בתיאבון!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content