פודינג לחם

איך התחיל כל הבלוג הזה סיפרתי לכם פעם?

הדבר היה ככה, ישבתי עם המתבגר ושיתפתי אותו ברעיון שהיה לי לעצב כרזה או יומן מא׳-ת׳, כשבכל אות יהיה מתכון שמנצל שאריות. משהו כמו ״א׳- אורז מוקפץ עם ירקות. ב׳– לביבות בטטה ותירס. ג׳גם לי אין רעיון בג׳.

רציתי לקרוא לזה “איך להרשים את חמותך מא’ ועד ת’ ” ולמכור את זה לכלות, המתבגר זרם איתי וביחד בנינו רשימה די מלאה. עולמי הקולינרי היה מלא ברעיונות לניצול אוכל שנשאר משבת וגם היום אני מרגישה גאווה להגיש מנה טעימה בכיוון מרענן עם חומר גלם שהתעייף.

בלוגים שהתחלתי לעקוב אחריהם עשו לי חשק לפרסם צילומי אוכל בעצמי והחלטתי שרק בינתיים, עד שנעצב את הכרזה, אתנסה בכתיבת מתכונים בבלוג משלי. כשסיפרתי לאחי הצעיר, שבאופן שימושי ביותר גידלתי אותו להיות מעצב אתרים ואפליקציות, על הרצון לבלוג, הוא אמר לי ״אז תעשי״.

ויהי אור.

אתם רוצים משהו, אז תעשו. זה מה שלמדתי מאחי הקטן.

bread pudding – פודינג לחם הוא מאפה אנגלי פופולרי, שמשמעות שמו קינוח עשוי מלחם, המילה פודינג מייצגת לא רק את הדייסה שחשבתם עליה אלא גם עוגה, פשטידה או מנה אחרונה מתוקה.

בישראל אפשר לקרוא למנה – ״לכל שבת יש מוצאי שבת״, או ״עוגת לחם לא זורקים״, בסגנון דור שלישי לשואה, כי היא עושה שימוש נהדר בחלה או בקרואסונים שנשארו משבת.

פודינג לחם הוא קרוב משפחה של הפרנצ׳ טוסט, חלה שרויה בחלב וביצים ומטוגנת במחבת. במקום לטגן פרוסה פרוסה אופים את כל החתיכות שחוברו להם יחדיו למאפה ריחני בטעם וניל. אם כבר הזכרתי את הוניל, שימוש במקל וניל אמיתי שתוכו גורד לתוך הבלילה יגרום לכם להתעלף מעונג, בבקשה תקנו פעם אחת מקל וניל ותרגישו את ההבדל.

פודינג לחם נראה במיטבו כשהוא יוצא מהתנור, עטור אבקת סוכר. אמת, אכלתי ממנו לא מעט גם אחרי לילה במקרר, אבל הוא יותר אוורירי כשהוא טרי. הוא סופג בקלות סירופ מייפל או דבש ואם תרצו להגזים אז הוא הורג ברכות עם רוטב טופי בצד.

פודינג לחם

המרכיבים לתבנית בגודל של כ- 20/15 ס״מ

חצי חלה או 3 לחמניות או 6 קרואסונים לא טריים

2 כוסות חלב

1 שמנת מתוקה 250 מ״ל

3 ביצים

3 כפות סוכר

רבע כפית אבקת וניל איכותי או פנים של מקל וניל אחד או כפית תמצית וניל

מעט חמאה לשימון התבנית

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. חותכים את החלה או הקרואסונים לחתיכות. אני אוהבת את המראה של חתיכות גדולות, אבל אפשר גם חתיכות קטנות למראה יותר פשטידתי. טורפים בקערה גדולה את המרכיבים, מוסיפים את החלה ומערבבים אותה במשרה. מניחים לרבע שעה כדי שהנוזלים יספגו במאפה היבש.

3. משמנים תבנית מכוסה בנייר אפייה במעט חמאה. מסדרים בתבנית את המאפה הספוג, שופכים מעל את הנוזלים שנשארו בקערה ואופים במשך חצי שעה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם וטרי.

רוטב טופי למגזימים

המרכיבים

3/4 כוס דחוסה סוכר חום

50 גרם חמאה

1/3 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

ממיסים את הסוכר והחמאה בסיר קטן, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות.

בתיאבון!

מוזמנים לעקוב אחרי עוד מתכונים, צילומים וסיפורים מחיי מנכ”לית משפחה וחיות אחרות: בפייסבוק ובאינסטגרם

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

כל המתכונים, כל הסיפורים, מייל אחד לתיבה האישית