עוף חמוץ מתוק

עוף חמוץ מתוק

עבודה זה לחלשים, חופשה זה אתגר אמיתי. קחו בני משפחה שיש להם תחומי עניין שונים, טעם מוזיקלי אישי, פער גילאים, נמרצים ונירפים יחד, דוסים ולייט באגודה אחת, חובבות קניונים וחובבי טיול שטח במצוקי הקניון. אני אומרת לכם – חופשה זה האקסטרים.
שימו את כולם ברכב אחד בכביש הערבה בחום של אוגוסט 42 מעלות בלי צל, עם סל של אננס מחממה בדרך על כתפינו, ראשנו עטורים שלוש כריות מהבית כי בטח אין כריות טובות בבקתה המעוצבת, בלדה לחובש בפלייליסט של המתבגר ברמקול של הרכב ומזמן לא דמעתי ככה משיר.
חופשה מוצלחת היא חופשה כזו שרוב המשתתפים נהנו בה רוב הזמן, חזרנו ועכשיו אפשר לנוח.

בהשראת נופי הערבה הצהובים, המנוקדים בחממות פלפלים ואננס, ופועלות תאילנדיות עם כובעי קש מנדנדות רגליים על עגלת הטרקטור בסוף יום עבודה, הכנתי עוף חמוץ מתוק בסגנון שכולם אוהבים מהמסעדות התאילנדיות בארץ.

עוף חמוץ מתוק

המרכיבים:

700 גרם חזה עוף נקי וחתוך לקוביות בגודל של כ-4 ס”מ
פלפל אדום ופלפל צהוב חתוכים לקוביות בגודל של כ-4 ס”מ
אננס טרי קלוף או קופסת אננס משומר פרוס למשולשים
ליטר שמן סויה או קנולה

לציפוי הטמפורה:

1/2 כוס קמח תופח או קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפייה
1/4 כוס מי סודה קרים
ביצה
מלח

לרוטב:

5 כפות דבש
5 כפות סוכר
1/3 כוס רוטב סויה
5 כפות רוטב צ’ילי מתוק
6 כפות מים
מיץ סחוט מלימון גדול
2 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה:

בסיר שיכיל את השמן בגובה של לפחות 5 ס”מ, מחממים את השמן עד שייווצרו בועות קטנות סביב מרית עץ שתכניסו לשמן החם. בזמן שהשמן מתחמם מערבבים את חומרי הטמפורה, מכניסים את קוביות העוף לתוכה ומערבבים את העוף בתוך הציפוי, הציפוי צריך להיות דק.
מטגנים את העוף עד השחמה בכמה סבבים ומוציאים אותו לנייר סופג.
מבשלים את חומרי הרוטב בסיר קטן תוך ערבוב עד שהסוכר נמס, מערבבים את הקורנפלור עם כף מים בכוס נפרדת ושופכים אל הרוטב, מבשלים עוד חמש דקות על אש קטנה.
בקערת הגשה מערבבים את העוף, הפלפל והאננס יחד, מוזגים את הרוטב מעל ומערבבים כך שהרוטב יספג וירטיב היטב את כל המרכיבים.

עוף חמוץ מתוק

 

עוף חמוץ מתוק

לעוד רעיונות מגניבים ומתכונים קלים בואו לבקר בדף הפייס שלי: “איך להרשים את חמותך”.

לעוד תמונות, רשמים ומשחקים בכתום טורקיז בואו לבקר באינסטגרם שלי.

בתיאבון וחופשה קלה (-:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

כל המתכונים, כל הסיפורים, מייל אחד לתיבה האישית

Skip to content