עוגת שמרים קינמון

המג׳רסה, או לגונת נחל דליות, היא שמורת טבע קרובה למושב שלי בגולן, רק עשרים דקות נסיעה, ואחד המקומות היפים בארץ. הקירבה מאפשרת לי להגיע בנוחות בשמונה בבוקר לטיול שיכשוך מרגיע בחמדת ארץ גן עדן. זה הבילוי שגם הקטנה וגם אני הכי אוהבות.

בשעה מוקדמת כל הלגונה שייכת רק לנו, לשועל שראיתי בורח, לשפיריות האדומות, לדגים ולציפורים.

הפעם פתחתי שולחן במג׳רסה, עוד שולחן ערוך בסדרה של שולחנות שפתחתי במקומות קסומים בטבע, כמו עוגת טחינה בים המלח, חלה בשפך מאגר דבש, מוס תותים במטע הנקטרינות.

שילוב של חויות רב חושיות שמעצימות את היופי של הבריאה, מקומות שאפשר רק בחלום לדמיין שם מפגש או הזמנה לטעמים, בין פלאי הצומח וקסמי הנוף.

ויש גם מתכון כמובן, לעוגת שמרים מבצק קל ומילוי פשוט של חמאה מומסת, וקינמון, השילוב של סוכר חום וחמאה מקרמל את התערובת בתנור ומתקבל ניחוח חמאה, קרמלי בלונדי שאי אפשר לעמוד בפניו.

עבור הצילום רציתי ליצור עוגה גבוהה עם טקסטורה של פרחים מקופלים, זה דורש יותר השקעה וכל ההסברים עם צילומים יגיעו בהמשך. אם אין לכם חשק להתעסק עם הקיפול, אפשר להכין את העוגה בכל דרך שאתם אוהבים, שושנים פשוטות, רולדה, או נתלשת.

כשהכנתי את העוגה בפעם נוספת, ניסיתי לצפות אותה ברוטב טופי מתוק והתוצאה הייתה שמיימית. אצרף גם מתכון לרוטב טופי למשקיענים שכבר מלקקים את השפתיים.


עוגת שמרים קינמון


אופן ההכנה

מניחים בקערת המערבל את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הביצים, השמן והמים ומערבלים במשך חמש דקות.

מוסיפים את המלח ומערבלים עוד דקה. אוספים את הבצק לכדור בתוך הקערה, משמנים אותו או זורים עליו קמח. מכסים בניילון ומתפיחים במשך כשעתיים עד שהבצק יכפיל את נפחו.

מקמחים את משטח העבודה, מניחים את כדור הבצק ומחלקים אותו ל-3 או 4 כדורים. לשים מעט כל כדור. אם הבצק דביק מדי, זה הזמן לעבד אותו עם עוד מעט קמח ממשטח העבודה.

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

ממיסים את החמאה במיקרו במשך דקה, מערבבים את חומרי המילוי היבשים בקערה בינונית.

עיצוב צורת הפרחים של העוגה:

מרדדים את כדור הבצק לעלה דק ובעזרת חותכן עגול או כלי בקוטר של כ – 12 ס״מ קורצים שלושה עיגולים, מורחים כל עיגול בחמאה מומסת ומפזרים עליו סוכר חום וקינמון מהתערובת. מניחים את העיגולים זה על זה אבל לא בחפיפה מלאה, אלא כך שיכסו רק חצי מהעיגול התחתון. מגלגלים כל שלישיה כזו יחד לרולדה קטנה ומניחים את כל הרולדות הקטנות שיהפכו לפרחים על נייר אפיה.

יוצרים שבע רולדות פרחים כאלו.

כמובן שאפשר ליצור כל עוגה שרוצים, גלילה, שושנים, אם לא רוצים ליצור את הפרחים שבצילום.

משמנים תבנית עגולה קפיצית בקוטר 20 ס״מ בהרבה חמאה מומסת ומפזרים בתחתית מתערובת הסוכר קינמון, זה גם יוסיף לטעם בתחתית העוגה וגם יעזור לפרחים לעמוד בתבנית בלי לגלוש.

מניחים את הפרחים בתבנית, אחד במרכז ושישה מסביב, משאירים מקום בין הפרחים לתפיחה של העוגה. 

אופים את העוגה במשך כ-40 דקות, עד שהיא משחימה יפה, מחדירים שיפוד ארוך בין הפרחים ובודקים אם הבצק במרכז העוגה אפוי ורך, אם הוא עדיים בצקי נמתח, מכסים את העוגה בנייר אלומניום וממשיכים לאפות עוד חמש/עשר דקות לפי הצורך.

מכינים סירופ סוכר בספל, מערבבים רבע כוס סוכר עם רבע כוס מים רותחים עד שהסוכר נמס, מושחים את העוגה החמה בסירופ הסוכר, בעזרת מברשת אפיה.

המרכיבים

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

רבע כוס סוכר

חצי כוס שמן

ביצה וחצי

כוס ורבע מים פושרים

רבע כפית מלח

למילוי:

כוס וחצי סוכר חום בהיר

4 כפות קינמון

5 כפות קמח שקדים

120 גרם חמאה מומסת

לסירופ סוכר לגימור

רבע כוס סוכר

רבע כוס מים רותחים


רוטב טופי

כוס סוכר לבן

חבילת שמנת מתוקה 250 מ״ל

50 גרם חמאה

קורט מלח

אופן ההכנה

מכינים את הקרמל:

מחממים סיר בינוני או מחבת גדולה עם ציפוי למניעת הידבקות על אש קטנה, חשוב לבחור סיר או מחבת גדולים בהרבה מנפח המרכיבים כי התערובת מבעבעת ומקציפה.

שמים את הסוכר במחבת ומחממים אותו, נותנים לסוכר להפוך לקרמל חום נוזלי, אפשר להבחין בשולי המחבת שהסוכר נמס ומתקרמל. מותר לערבב כדי שהסוכר לא יחרך, יווצרו גושי סוכר אבל אל דאגה, הם ימסו בהמשך.

לא עוזבים את המחבת ושומרים על הקרמל מקרוב שלא ישרף. ממשיכים להמיס את הסוכר ומגבירים את הלהבה לפי הצורך תוך ערבוב בכף עץ או מרית סיליקון עד שכל הסוכר נמס לנוזל חום בהיר.

מוסיפים את החמאה ובוחשים.

בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה והמלח להשוואת טמפרטורה עם הקרמל, כשהשמנת חמה שופעים אותה בזהירות רבה לתוך הקרמל החם. הרוטב יבעבע וירתח, מערבבים בזהירות.

מבשלים על אש נמוכה כדי לאחד את החומרים, אם נוצרו גושי קרמל מערבבים תוך חימום עד שהרוטב מקבל גוף אחיד.

מאפשרים לרוטב להתקרר ולהתייצב.

שומרים בצנצנת במקרר למגוון שימושים מוגזמים או שופכים על העוגה המוכנה.


בתיאבון!


Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

כל המתכונים, כל הסיפורים, מייל אחד לתיבה האישית

Skip to content