אני מודה ששיחקתי מלוכלך וניצלתי את המצב כדי ליצור בלבול. בעוד שנה נחגוג לקטנה בת מצווה ובגלל שהקטנה שלנו היא ילדה עם תסמונת דאון, המושג “בשנה הבאה” לא מובן לה עד הסוף (קיוויתי), וכך העלמתי את הדיון על משחקים ופעילויות ליום ההולדת המתקרב, בהפרחת תוכניות באוויר על בת מצווה קסומה שתתוכנן לאט, ל א ט. קיוויתי שתחת מסך העשן של סוכר סבתא ורוד על מקל נצליח להעביר שנה אחת בלי מסיבה לחברות, ומעשה שהיה כך היה. בשבת האחרונה ילדת יום ההולדת הכריזה פתאום משום מקום: “מחר יש לי יום הולדת, אז מה עם המסיבה?”
מרוב תדהמה נעתקו המילים מפי ונתפסה לי הכתף, אבל ממש בקטע כואב. “אאאההה, כן….. מסיבת יום הולדת…. נחשוב על זה”, אמרתי. “צריך לארגן את זה…” ניסיתי למשוך זמן. “לא צריך לארגן, אמא, אל תדאגי”, מחייכת הקטנה בסבבה, “אני אעזור לך! בשביל מה יש לך אותי?” אמרה, ושכנעה אותי שאין שום דרך אחרת. רק לברוח.
“אני לא אספיק להכין לך עוגה מושקעת מבצק סוכר ביום אחד, ייללתי בניסיון לדחות את הקץ, את לא רוצה שאכין לך עוגת שתי קומות עם בובת סוכר שנראית כמוך? או את אלזה מפרוזן? או לפחות איזה הלו קיטי?” “לא צריך”, פסקה הדרדסית, “תכיני עוגה רגילה, זה לא כל כך חשוב לי”. מה שחשוב לה, התברר, זה שיבואו המון חברות, שישחקו המון משחקים, בעיקר בכדור, אם אפשר בסלון, שתהיה תחרות, משימות, פרסים, ריצות, קפיצות, ברכות ושהאח הגדול לא יעז להתנדף. “אתה יכול להיות אחראי על המוסיקה”, בישרה לו בנדיבות.
קיצור, גם אתם מפחדים ממסיבת יום ההולדת של הילדים או שאני לבד פה? רק ביני לביניכם, מה יקרה אם הילדות לא יקשיבו לי ולא ירצו לשחק? מה יקרה אם ילדת יום ההולדת תתחרפן מהתרגשות ותחרב את המסיבה? כמה מבאס זה יהיה אם ילדות שבכלל לא חברות של הקטנה יבואו מרחמים, כי כמו שאמרתי יש לנו פה מקרה מיוחד של ילדה עם צרכים מיוחדים? כמה נורא זה יהיה אם הן בכלל לא יבואו, מה, אין להן קצת רחמים?
ביום המסיבה קיבלתי מתנה, מרוב התרגשות הקטנה לא הסכימה ללכת לקייטנה וכך נגוז לו גם יום עבודה, אבל ידעתי שבשמונה בערב אני ארגיש הרבה יותר טוב. הכנתי עוגה רגילה לילדה הבלתי רגילה שלי. בכל שנה אני מכינה לה עוגה מיוחדת, מנסה למלא את החלק שיש אולי לכל הילדות ואין לילדה שלי במשהו מיוחד משלה. הפעם ויתרתי על הניסיון לתקן את המציאות בעזרת עוגה ובכל אופן הבטחתי לעצמי שבשמונה בערב אחרי שהכל יגמר אני ארגיש הרבה יותר טוב.
בחמש, בחמש ושלושים, נכנסו דרך הטרשים עשרים בנות, וזה הרגיש כמו חמישים, בגבעת התחמושת. והיו המון מתנות, הרבה פיתות מחיטה מלאה עם חומוס וחמוצים (שנשארו), חבילה עוברת ועוברת ועוברת, צחוקים ו”אפשר עוד פופקורן” ומלאן ת’אלפים סוכריות (שנגמרו), והרמנו את הקטנה ואחד לשנה הבאה, עשינו עוד תור במשחק המטאטא ועוד אחד ועוד “חמש תורות” במשחק עם השק ורק ילדה אחת פתחה את הסנטר והמון צעקות במשחק השוקולד וילדת יומולדת אחת פרצה בבכי רק פעמיים והסתגרה בחדר ולא הסכימה לצאת, אבל אחרי חמש או לכל היותר שבע דקות היא יצאה וכולם נשמו לרווחה והמשיכו למשחק הכף עם תפוח האדמה עד שכל הרצפה הפכה לשטיח צבעוני של תפוצ’יפס ועטיפות של עיתון ומתנות וכולן היו מאושרות וכיבו את הנרות והביעו משאלות וברכות במתיקות אמיתית, ואני ידעתי שעוד מעט שמונה בערב והרגשתי הרבה יותר טוב.
♥ עוגת יום הולדת ♥
עוגת שוקולד עגולה וגבוהה לתבנית בקוטר 24
המרכיבים
6 ביצים
2 וחצי כוסות סוכר
200 גרם שוקולד מריר
1 ושליש כוס שמן
3 כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפייה
3 כפות קקאו
1 וחצי כוסות חלב או חלב סויה לעוגה פרווה
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית עגולה קפיצית או רינג בקוטר 24 ומרפדים את צידי התבנית ברצועות גבוהות של שליש גיליון נייר אפייה שנגזר לאורכו.
מטרת הנייר היא לאפשר לתערובת לתפוח מעל לגובה התבנית כך שתתקבל עוגה גבוהה וישרה.
ממיסים בקערה קטנה במיקרוגל את השוקולד המריר שבור לקוביות, בפולסים של חצי דקה וערבוב לסירוגין עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לשוקולד את השמן.
מקציפים בקערת המערבל את הביצים עם הסוכר במשך 7 דקות.
בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו לתערובת אחידה.
מוסיפים לקצף הביצים את השוקולד, החלב ותערובת הקמח לסירוגין עד שמתקבלת תערובת אחידה. שופכים לתבנית או לרינג שמונחים בתוך תבנית האפייה הגדולה של התנור ואופים כשעה ואפילו יותר עד שקיסם עץ שמוחדר לעוגה יוצא יבש.
המרכיבים לקישוט
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב/ מריר
250 גרם שמנת מתוקה או חלב קוקוס לעוגה פרווה
3 כפות נוטלה – לא חובה
סוכריות צבעוניות
שיפוד עץ ובלונים קטנטנים (להשיג בחנויות המשחקים)
אופן ההכנה
שוברים את השוקולד לקוביות בקערה קטנה, מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן ושופכים את השמנת על השוקולד. מערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה. מקררים את קרם הגנאש במקרר כשעה. חוצים את העוגה לשניים לרוחב, מניחים אותה על רשת אפייה על השיש. מערבבים חצי מהקרם עם נוטלה ומורחים אותו על העוגה, מפזרים סוכריות צבעוניות. מניחים בחזרה את חצי העוגה על החצי המרוח בקרם ומוזגים את קרם השוקולד על העוגה כך שייזל בסגנון חופשי מהצדדים. מפזרים סוכריות צבעוניות ומעבירים את העוגה לכלי הגשה נאה.
בסכין חדה חורצים את ראש השיפוד בעומק של כסנטימטר, מנפחים שלושה בלונים קטנטנים ומשחילים אותם בחריץ לקישוט.
בתיאבון!
מוזמנים לעקוב אחרי עוד מתכונים, צילומים וסיפורים מחיי מנכ”לית משפחה וחיות אחרות: בפייסבוק ובאינסטגרם
10 Responses
גמרת אותי 🙂 פוסט מקסים ומרגש והכתיבה שלך נוגעת ואמיתית.
יומולדת שמחחחחח לקטנה
תודה, תודה, פיה יקרה!
וואו, נראה מדהים. גם העוגה, גם המשחקים.
וגם אתם. עם יכולת הקבלה וההחצנה הזו.
תודה שאתם מלמדים את העולם שהדבר שנחשב אחר- הוא בעצם בדיוק אותו דבר כמונו, פשוט יותר יפה.
תודה רבה יקירה (-:
Mazal tov!!!!
תודה יקירה, מתגעגעת!
Le monde actuel est sans doute le reflet de notre propre incohérence, le reflet de toutes nos projections.Nous avons l&vnr17;en#i2on8ement que nous méritons.Puisse tout le monde réciter un Ave Maria ou un je vous salue Marie deux fois par jour pour que la noirceur s’estompe.Merci pour tous vos articles, ils sont d’une grande qualité.
מרגש!
אפיתי את העוגה, אמנם עלתה יפה בתנור אבל נשברה בחלק העליון כך שחלקה הפנימי של העוגה גבוה הרבה יותר מהחלק החיצוני.
מה יכולה להיות הסיבה?