חורף בגולן

תנו לי חרמונית, מגפי גומי, גשם בלי הפסקה, או מוטב – שלג ואני מאושרת. שמיכות צמר, אח מבוערת ומשקה סחלב חם מול רסס מפלי מים שוצפים רק מעצימים את החוויה. לילה אחד התעוררנו מרעש לא מוכר, בבוקר הבנו שזה שאון הפלגים שזורמים ומפלסים מסלולים חדשים אל הנחלים ומשם בדרך למלא את הכנרת ואת מדד השמחה הלאומית.

קיבלתי הרבה בקשות להמלצות על מקומות בילוי, טיול, לינה, יצירה ואוכל בגולן. איגדתי את כל האהבות שלי לפוסט אחד, כל ההמלצות הן מנסיון אישי, ממקומות שהייתי בהם ואהבתי אותם. באביב אולי אצור פוסט חדש עם חוויות שמותאמות למזג האויר, ועד אז, קבלו את החורף בגולן.


טבע בגולן


יער האיילים במושב אודם

איילי הצפון מלחכים פיסת ירק רעננה ואז מיישרים את ראשם עטור הקרניים הכבדות ומתבוננים בשלווה במרחבים הלבנים. לזה הם חיכו כל השנה, לחלוש על ממלכתם הלבנה במושב אודם בצפון הגולן. גם בימים לא מושלגים ביער האיילים, מומלץ להנות מסיור מודרך ולהתבונן מקרוב בחיות הבר הגאות, ללמוד על אורח חייהם ולצפות בתצוגת קרניים. בנוסף יש במקום אפשרויות לינת אוהלים ולינת חושות, טרמפולינות, טרקטורונים ומגלשות יבשות לילדים.

יער האיילים, מושב אודם, פתוח בשישי שבת בלבד, טלפון: 050-8723920

יער האיילים: צילום: יח״צ

מפגש ברמה

מיזם ‘מפגש ברמה‘ מבית מדרשת הגולן בחיספין, דוגל במפגשים קלילים ומהנים להיכרות. באופן טבעי ופתוח, דרך טיולים, שבתות וחוויות משותפות המאפשרות לכל אחד ואחת לבוא לידי ביטוי בדרכו, בסביבה נעימה ולא ביקורתית. המיזם גאה במספר דו ספרתי של זוגות וממשיך להתחדש ולפעול למען העתיד של עם ישראל. הפעם יתקיים מפגש מקפיא שללא ספק יפשיר את הקרח בין המשתתפים – “הישרדות בשלג” בחרמון, את המפגש ינחה מדריך הישרדות בשלג. מותנה במזג אוויר מתאים ובמספר הנרשמים הספונטניים והאמיצים.
*המשתתפים חייבים להיות בעלי כושר גופני טוב ובריאים.
לפרטים על המפגש ועל מפגשים נוספים, כתבו ווצאפ לנעמה: 050-5602234 

מפגש ברמה, צילום: יח״צ מדרשת הגולן


מפל סער

מפל סער האכזב מתמלא מים הזורמים בחוזקה בחורף ובאביב, בשיא עונת הגשמים והשלגים המפשירים הזרימה חזקה ועוצמתית. בחניה המסודרת נערכים תושבי הגולן הדרוזיים בדוכנים קטנים עם תוצרת בייתית משובחת של תפוחים מהמטעים, לאבנה, חומץ בייתי ועוד. כדאי לקנות כוס סחלב חם או שקית עם גרגירי תורמוס שדומים בטעמם לגרגירי חומוס ופול, מהסיר המהביל ולחפון את השלל החם, בדרך אל מפל רסיסי המים שנופלים בשאון מגובה 25 מטרים. השילוט המסודר יוביל אתכם אל הגשר שעובר מעל ראש המפל ומשם בשביל קצר ומעגלי של כ- 400 מטר בחזרה אל החניה.

מפל סער, סמוך לכפר עין קיניא, וויז: מפל סער

מפל סער, צילום: אפרת מוסקוביץ

יער אודם

יער אלונים נמוך עטור מרבדי ירק, שעציו מקבלים גיזום טבעי לגובה פרה מצויה. למי שרוצה להנות ממשחק בשלג במקום בטוח בלי לעמוד בתור לאתרים מוסדרים, שמורת הטבע הקסומה הזו היא המקום. בימים מושלגים בצפון הגולן תוכלו לחנות בצד הכביש הראשי או בשביל הנכנס אל היער ולהתפעל ממראה מרבדי השלג הבתולי ומקבצי השלוגיות הצחורות. בכפר מסעדה ובוקעתא הסמוכים כדאי לקנות בדוכנים כפפות לכל המשפחה ומחליקתחת – ישבנון החלקה צבעוני ושימושי.

יער אודם, סמוך לכפר בוקעתא, וויז: יער אודם

יער אודם, צילום: אפרת מוסקוביץ


הצינור החם צומת וואסט

הרפתקה למהמרים, אי אפשר לדעת אם ביום שתחליטו לעבור באזור יוזרמו מי המעיין החם מן הצינור, אבל שימו עליכם טייצ׳ וחולצת ריצה מנדפת וחלוקי רחצה עבים ברכב, ותנסו, מקסימום תצליחו. הנביעה ההידרותרמית נשאבת מאזור קיבוץ שמיר על ידי חברת מי גולן אל הגולן לצורך השקיה וחקלאות, העודפים נשפכים מן הצינור אל מאגר עורבים ליד צומת וואסט והנקודה הפכה להיות נקודת בילוי חמה לאמיצים. יוצאים מן הרכב במגרש העפר לבושים שכבות, פושטים אותם ומניחים יחד עם מגבת עבה על הצינור ונכנסים בזהירות אל שפך המים, נהנים מעיסוי המים הרותחים שפורצים מהצינור וצפים באגמון הקטן שנוצר.

בתקופות גשומות מאוד המים עשויים להגיע עד יותר מגובה הצינור כך שלא תראו אותו בכלל והאגמון הקטן הופך לגלישה מרשימה של מאגר עורבים. סעו בזהירות בדרך העפר הבוצית במשך 400 מטר משער הברזל עד לחניה שתזהו לפי הפח הירוק.

הצינור החם, וויז מדוייק: מאגר עורבים עליון, כ-600 מטר צפונית לכיכר צומת וואסט (נסיעה לכיוון אודם על כביש 978) פונים ימינה בדרך עפר עם גלילי מעבר בקר, ממשיכים עוד כ- 200 מטר וחונים במגרש עפר גדול סמוך לצינור המים. האתר אינו מוסדר, החניה והרחצה באחריות המטיילים.

הצינור החם, צילום: רוני אלוש

אירוס הגולן

אירוע הפריחה של האירוס ההדור מתחיל באמצע חודש מרץ, מקבצי האירוס הסגול והגדול מגיעים לגובה של פעוט, ומרגש לפגוש אותם נאחזים בין סלעי הבזלת ולהציץ אל הלוע המנומר שלהם. הטיול נקודתי, יוצאים מחניית העפר הקטנה ופונים ימינה, כמעט בלי הליכה תזהו את הפרח המפואר. מצלמים, מתייגים את תיירות גולן ושומרים על הפרח המוגן.

פריחת אירוס הגולן, וויז: צומת המפלים, בחודש מרץ. מומלץ להתעדכן בתיירות גולן על מועד הפריחה המדוייק

פריחת אירוס הגולן, צילום: אפרת מוסקוביץ

מפל עיט

מפל עיט זורם בעוצמה בחורף ומהתצפית המסודרת אפשר להתרשם מגובה המפל ומתצורת משושי הבזלת הקדומה. בהליכה של דקה אל הגשר המוביל אל צידו השני של מפרץ נקיקי הסלע עוברים מעל זרימת המים וצורחים מהתרגשות כשהרסס משפריץ אל על. החניה מסודרת והתצפית נגישה, המפל סמוך לכפר האמנים אניעם שמומלץ להמשיך בו את הטיול.

מפל עיט, סמוך למושב אניעם, וויז: מפל עיט

מפל עיט, צילום: עופר בלנק

שפך מאגר דבש

שולי הכביש הרגילים למראה הופכים בעונת הגשמים החזקים למפל עוצמתי ורב רושם. כשמאגר המים ׳דבש׳ שמעל לכביש עולה על גדותיו המים נוטפים ואז שוצפים אל נחל גמלא ומשם אל הכנרת. מחזה מרהיב ששווה לעצור לידו וגם להגיע במיוחד, מפרץ החניה מתאים ללא יותר משלוש מכוניות, השאר חונות בשולי הכביש, חנו בזהירות וצפו במפל הרחב.

שפך מאגר דבש אל נחל בזלת, על כביש 808 (ציר המפלים), בין שמורת גמלא למושב יונתן. וויז: שפך מאגר דבש. בתקופת גלישת המאגר תזהו את המיקום לפי המכוניות החונות בצד הכביש

שפך מאגר דבש אל נחל בזלת, צילום: עופר בלנק

אחו נוב

טיול בוץ מעגלי מקסים בביצה. בתחילת פברואר פורח המלך בכתר לבן חגיגי ואזור האחו מתמלא מקבצי פריחה יפהפיים, החניה מרווחת ומוסדרת, אפשר להביא שמיכת פיקניק ולנוח בפינה יפה, הטיול קצר ומעגלי ואם תצטיידו במגפיי גומי צבעוניות תהנו לבוצץ בכיף ולגלות אילניות קטנות. הפרח מוגן, אסור לקטוף.

פריחת הנרקיסים באחו נוב, החניה לאתר לאחר הפניה ליישוב חיספין. וויז: אחו נוב (שמורת אירוס הביצות), בתחילת חודש פברואר. מומלץ להתעדכן בתיירות גולן על מועד הפריחה המדוייק

אחו נוב, צילום: לימור הולץ


אוכל טוב בגולן


אבו ג׳אבל בכפר מג׳דל שמס

תלמדו מהדרוזים המקומיים, הם ישלחו אתכם לאכול את הכנאפה הכי טובה בצפון ויש אומרים בארץ. סמוך לעליה לחרמון, בממתקי אבו ג׳אבל מכינים כנאפה טריה משובחת, עם גבינה נימוחה ונשפכת אל הצלחת, עם או בלי צבע המאכל הכתום. הכנאפה כבר ספוגה בסירופ, לשאלת המוכר אם להוסיף עוד סירופ כדאי לסרב, שלא ימסך את טעם הגבינה ופצפוץ הקדאיף. שערות הקדאיף לכנאפה ולבקלאווה מיוצרת גם הן על ידי אבו ג׳אבל, וטעמן הטרי מורגש. התכבדו בקפה הדרוזי מהתרמוס שעומד לרשות האורחים ובקשו גם כדורי עוומה בסירופ ועטייף מלאים גבינה או אגוזים. כדאי לקנות הביתה מגש בקלאוות מעולות עשויות במקום, טרי יום יום, בקלוואת קן לציפור משובצת פיסטוק חלבי ירוק עז, ועוד סוגי גלגולים ומילויים. כנאפה אוכלים רק חם וטרי, אם אתם רוצים להביא כנאפה הביתה אצל אבו ג׳אבל אפשר לקנות מגש אלומניום חד פעמי עבה במיוחד, עם כנאפה להכנה מהירה בבית, רק לטגן על הגז או מוטב, על גחלי המנגל, הסירופ והפיסטוק מגיעים צרורים בצד.

ממתקי אבו ג׳בל מג׳דל שמס, וויז: אבו ג׳בל מג׳דל שמס, שעות פתיחה: 21:30-9:30 כל ימות השבוע

ממתקי אבו ג׳אבל, צילום: אפרת מוסקוביץ

אל סולטאן בכפר מסעדה

אצל חאלד תהנו לא רק מאוכל טרי במחיר עממי, אלא גם מאירוח אישי, רבים מהמבקרים מחשיבים את חאלד כחבר וכשהוא מתיישב אתכם לשאול אם הכל בסדר, כדאי לשמוע ממנו איך תופסים תושבי הגולן הדרוזיים את המצב מעבר לגבול ועל הקסם של החיים בכפרים. כדורי הפלאפל הענקיים המצופים מעט שומשום שיצא שמם למרחוק. הלאבנה המעולה של חאלד, אותה מכינה אחותו, שטעמה דומה יותר לגבינת שמנת, הם מעדנים ששווה לטעום. ההצעה שלי, להזמין את כל הסלטים הטריים, מיוחד בטעמו הוא החציל ביוגורט עיזים.

מסעדת אל סולטאן בהנהלת חאלד, בכפר ׳מסעדה׳ וויז: מסעדת אל סולטאן. פתוח כל ימות השבוע, חאלד: 052-8012924

מסעדת אל סולטאן, צילום: אפרת מוסקוביץ


מטרלו בקיבוץ עין זיוון

בית מאפה עם קסם אפלולי צפוני, אין תפריט קבוע ועדי, צלם מוכשר שהפך לאופה, מפתיע ביצירתיות במאפים שהוא רוצה להתנסות בהם. בריוש שחור, לחם קופים, קרואסון מדופדף, חלות משוגעות בימי שישי. את פירות היער ועשבי הבר הוא משיג מירקנים ולקטים מקומיים והמקום הוא פינה אהובה על תושבי צפון הגולן, כשהפרלמנטים הקטנים מתאספים לקפה ומאפה של בוקר והופכים למוסד. לאחרונה ישבתי שם כשבשולחן הסמוך דנו בפגישת עבודה בפרטים עסיסיים על האתגרים החברתיים בקיבוץ, אז נהנתי גם מתוכן משובח.

מטרלו קיבוץ עין זיוון, וויז: מטרלו עין זיוון. שעות פתיחה: ימי שלישי עד שבת בשעות הבוקר והצהריים

מטרלו, צילום: סופגי

יקב פלטר בקיבוץ עין זיוון

יקב פלטר הינו יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2002, לצידו יקב מטר הכשר שהוא יקב הבוטיק השני של המשפחה. בין שני היקבים מזקקה מסורתית ומיוחדת.

עוד ביקב – גבינות עיזים מבית ׳ברה׳ המיוצרות במקום על ידי המשפחה וטעמן נפלא ומשתנה לפי העונה ותזונת העיזים. חוויית האירוח במרכז המבקרים של היקב כוללת טעימות מהגבינות ומהיינות והישיבה ממש באולם הייצור, בין החביות כשניחוח היין מאדים את קצה האף. מלבד האווירה הטובה שיש במקום והנינוחות הכפרית, אני אוהבת את עיצוב האריזות המוקפד ואת התויות היפות של הגבינות, היינות ובקבוקי האלכוהול. מתנה מיוחדת שכדאי להביא למי שמתענג על עיצוב וטעם. ערבי שף מיוחדים מתקיימים אחת למספר שבועות, מומלץ לעקוב בעמוד בפייסבוק / אינסטגרם ולהתעדכן.

יקב פלטר קיבוץ עין זיוון, (יקב מטר כשר), וויז: יקב פלטר עין זיוון, מרכז המבקרים פתוח כל ימות השבוע בין השעות 10:00-16:00

יקב פלטר, צילום: יח״צ

אפרתה במרום גולן

בית קפה ומאפה מתוק במיוחד שאהוב מאוד על זוגות ומשפחות צעירות בגולן, קטן ומעוצב בטוב טעם בסגנון נשי וצבעוני. בכל פעם שתגיעו תהנו מספל מעוטר אחר, קנקן תה מוזהב, ומפיות נייר מיובאות ואת המקרונים יארזו לכם בקופסת נייר משגעת. אפרת הקונדיטורית בעלת המקום משכימה קום ואופה מגוון מאפים מתוקים בעבודת יד, מלאי הויטרינה מתחלף לפי המוזה אבל גאוות המקום ופרסומו הם על הבייגלה המעולים עם המטבלים בצד.

אפרתה קיבוץ מרום גולן, כשר, וייז: אפרתה בית קפה קונדטוריה, שעות פתיחה: ימים שני עד שישי 8:00-16:00

אפרתה, צילום: אפרת מוסקוביץ

סיור קולינרי בכפרים הדרוזיים בגולן

מסע תרבותי מעמיק אל סודות המאכלים והמנהגים הדרוזים בגולן שאני מדריכה כפעמיים בחודש.
פותחים את הסיור על קפה, תה מרלי ומעמולים, ממשיכים לשולחן מלא טעימות מעשה ידי בשלנית הכפר עם עלי גפן ממולאים, מלפוף, פטאייר, פטוש, תה מאטה, פיתה ולאבנה, שומעים את סיפורה מעורר ההשראה.
משם לדוכני הפלאחים בהם נוכל לקנות מעדנים כמו דבש חרמון, חומץ תפוחים בייתי, דבש חרובים ופירות מהבוסתנים.
מבקרים אצל טוחן הקמח או טוחן הקפה או במאפיית פטאייר, לסיום מכינים בעצמנו כנאפה בסדנה מעשית וכמובן, אוכלים.

עוד ב׳טעם עם הגולן׳, הצצה נדירה אל מטבחה של יצרנית המעמולים ועוגיות דמשק נפלאות, המספקת את תוצרתה לחתונות של בני הכפרים. נתארח בביתה ונלמד בסדנה מעשית את סודות ההכנה, נקבל מתכונים וגם נצא עם קופסת מעמולים נפלאים. הסדנה לנשים בלבד.

סיור קולינרי בכפרים הדרוזיים בגולן ׳טעם עם הגולן׳, פרטים על מועדי הסיורים הקרובים ׳טעם עם הגולן׳

הסיור צמחוני, מתאים למבוגרים, מתבצע ברכבים פרטיים.

סיור קולינרי ׳טעם עם הגולן׳, צילום: אפרת מוסקוביץ
סיור קולינרי ׳טעם עם הגולן׳, צילום: אפרת מוסקוביץ
סדנת מעמולים ועוגיות דמשק דרוזיות ׳טעם עם הגולן׳, צילום: אפרת מוסקוביץ

בית הריבות בקדמת צבי

דמיינו את הבית של עמי ותמי כשבמקום מכשפה יש פיה כסופת שיער שמכבדת אתכם במיני מטעמים וריבות נפלאות. מעל מאה סוגי ריבה, ממרחים ומטבלים מייצרת שרה במטבחה, מבקבקת ומצנצנת אותם לצינצנות מעוקרות ומיישרת את כל הסוגים כחיילים בבקתת העץ הקטנה. חוויה מסחררת לאוהבי המתוק, תוצרת עצמית משובחת מפירות מעולים בלבד ששרה קונה ישירות מהחקלאים. ולמי שנמנע מסוכר יש שפע ממרחי שום, בצל, ועוד מטעמים שישמחו אתכם במטבח כשתחזרו הביתה.

בית הריבות קדמת צבי, כשר, וויז: בית הריבות של שרה, שעות פתיחה בתיאום, שרה: 052-6485803

בית הריבות, צילום: יח״צ


משק אנקוה במושב אליעד ankava

קצביה משפחתית סמוכה לרפת, חונים מול הפרות ומגיעים להכי farm to table שיש, כבר ארבעים שנה מגדלים שם פרות מגזע סימנטל אשר ידוע באיכות בשר משובחת. בקצביה ניתן למצוא מגוון גדול של מוצרי בקר, עוף, דגים ושמן זית מהמטעים של המשפחה. בקצבייה מייצרים מעדנים מעולים שאנחנו אוהבים מאוד לקנות, הממתקים של אנשי הפליאו – מגוון רחב של נקניקיות ופסטרמות מעושנות כמו קורנביף, פסטרמה כתף בקר, בילטונג (בשר מיובש) ופנצ’טה טלה- מקביל כשר לבייקון. בקרוב יהיו גם ארוחות שף וסדנאות בשר וסיורים בשטח המרעה.

קצביית אנקוה מושב אליעד, כשר, וויז: משק אנקוה בגולן – אטליז ושמן זית, טלפון: ‏077-793-0726‏

קצביית אנקוה, צילום: יח״צ

בין קשתות מושב נטור

אם אתם בטיול בגולן ומתאים לכם לאכול ארוחת בוקר מיוחדת, לא ארוחה קבועה של בתי קפה, ארוחה רק שלכם בטבע, או כהפתעה רומנטית, תוכלו להזמין סלסלת פיקניק מפנקת ומגוונת מיעל המוכשרת. בנוסף אפשר להזמין מגשי אירוח לכל מקום שתרצו: כריכים, מאפים, סלטים, עוגות, הכל נעשה במטבח הביתי של יעל, כשרות ביתית וניתן להזמין גם מהדרין, בתיאום מראש.

בין קשתות, נטור, כשרות בייתית, וויז: מושב נטור, טלפון להזמנות, יעל אלבה: 052-8309666

בין קשתות, צילום: אפרת מוסקוביץ

הבקתה במושב רמות

גדי עומל במעשנה ועל הגריל ומוציא פלא מן המנגל, סעודת בשרים מהממת שתגרום לכם לרצות להשאר לנמנם במקום מכבדות. הבשר עסיסי ונימוח ומוגש בשפע, דיל ההמבורגר הזוגי של ימי שלישי הוא הדבר הכי משתלם שתוכלו ליחל לו וטעם הלחמניה הקלויה קלות, עם הבצל המטוגן בבלילה והקציצה נוטפת המיץ לא ישכח במהרה. עכשיו בזמן שאני כותבת, אני נעשית רעבה.

מסעדת הבקתה מושב רמות, כשר. שעות פתיחה: ימים ראשון עד חמישי 13:00-22:00. וויז: הבקתה ברמות, טלפון: 04-679-4016

הבקתה, צילום: יח״צ

המאפיה של אלעד בן צבי במושב גבעת יואב ובמבוא חמה

אלעד בן מושב גבעת יואב שגר עם משפחתו בקיבוץ מבוא חמה, שקט ומופנם, מוציא תחת כפותיו המוכשרות כיכרות לחם שאור שצועקות תענוג. זה מקום מסוג המקומות שהייתי רוצה לשמור בסוד אבל אגלה לכם בכל זאת. בימי חמישי החל מעשר בלילה הוא מתחיל למשות במרדה העץ לחמים טריים מתנור האבן. אם אתם רוצים לפתוח את סוף השבוע במקום מיוחד סעו למושב גבעת יואב, פנו ימינה לפני מסעדת דודיס, המשיכו עד הסוף למטה ואז פנו שמאלה, אחרי דיר הכבשים הכנסו לשביל עפר אל חדרון המאפיה, שם תתקשו לבחור איזה כיכרות לחם לקחת. קנו כפול וצאו מחובקים עם הכיכרות החמים. המאפים, פיצות, סמבוסקים, פוקצ׳ות והלחמים נמכרים גם במאפיה הנוספת במבוא חמה.

המאפיה של אלעד בן צבי, מושב גבעת יואב וקיבוץ מבוא חמה, כשר, טלפון אלעד: 050-9098024

גבעת יואב: שישי 6:00-12:30 מבוא חמה: שלישי 16:30-20:30, שישי 10:00-13:30

מאפייה אלעד בן צבי, צילום: אפרת מוסקוביץ

גיליס, בית מדרש לבשר במושב נוב

משפחת גיליס החלה בגידול בקר בשטחי מרעה בגולן, לפני למעלה מארבעים שנה, הם נחשבים למומחים בבשר לבקר, מגידול ועד למכירת בשרים משובחים ללקוח הפרטי במשלוחים לכל רחבי הארץ.
מסעדת הבשרים הידועה של משפחת גיליס מארחת פרטיים, קבוצות ומשפחות לפי תפריט בימי חמישי (בלבד). ארוחות מוגשות החל משעות הצהרים ועד הלילה, בהזמנת מקום, בדרך כלל אפשר לראות שולחנות של אורחים שהגיעו במיוחד אל הגולן בשביל הסטייק של גיליס, לפעמים אלו חבורות של אופנוענים או רוכבי אופניים שבאו להתפנק. בשאר ימות השבוע גיליס מארחים קבוצות פרטיות לארוחות וסדנאות בשרים- בתאום.

גיליס קצביה ומסעדה מושב נוב, כשר, (אפשרות לבשר חלק), המסעדה פתוחה בימי חמישי, הקצביה בימים ראשון עד שישי, תפריט ומגוון הארוחות באתר, וויז: גיליס בית מדרש לבשר, טלפון: 04-6763555

בית מדרש לבשר גיליס, צילום: יח״צ

מורשת בגולן


עין קשתות

אתר המורשת עין קשתות ובו כפר יהודי מתקופת המשנה והתלמוד. בלב הכפר בית כנסת מפואר הצופה אל נוף קדומים ובו היכלית ארון קודש שהיא השמורה והמפוארת ביותר שהתגלתה עד היום בארץ. בית הכנסת נחפר ושוחזר בשיטות טכנולוגיות מתקדמות שבסיומן הוא מתנשא למלוא קומתו הראשונה. מבנה הכניסה החדיש, העתיקות המרשימות בעוצמתן ונוף הוואדי הנפתח אל הכנרת סוחפות את תושבי הגולן לערוך בעין קשתות חתונות מרגשות במיוחד.

עין קשתות, סמוך ליישוב נטור, הכניסה בתשלום. וויז: עין קשתות, טלפון: ‏04-685-1002‏
שעות פעילות מתעדכנות באתר עין קשתות

עין קשתות, צילום: עופר בלנק
עין קשתות, צילום: אפרת מוסקוביץ

בניין המפקדה הסורית

בניין ענק, נטוש ומרשים, בין חדריו ומתוך פתחים שנפערו בהפגזות צה״ל משתרגים עצי תאנה. המבנה הוקם סמוך לקונייטרה בסיוע הרוסים בשנת 1962 ושימש כמפקדת הצבא הסורי, בבניין עשרות רבות של חדרים מרווחים, חדרי מקלחות ושירותים. במחלמת ששת הימים הופגז הבניין וננטש על ידי הסורים, ובו אלפי מסמכים צבאיים עם חומר מודיעיני. המבנה הסוראליסטי מכוסה כמעט לגמרי בכתובות גרפיטי של חובבים, שחקני פיינטבול וגם אמנים הטביעו בו את חותמם במסגרת פסטיבל גרפיטי שנערך באזור. מיזם שביל אלי כהן, עורר לחיים את הענק האפור והוא זוכה למבקרים שמחפשים את לוחית המתכת שנקבעה לזכרו (קומה שניה – שמאלה ושוב שמאלה עד החדר האחרון). כשהאיש שלנו בדמשק פעל תחת מסווה, הוא הגיע למשרדי המודיעין בבנין המפקדה הסורית לקבל אישור מעבר לבסיס צבאי נוסף בגולן – אל חמה. מיקומו של הבנין בסמיכות לגבול לא מאפשר שיפוץ, לצערם של יזמים ובעלי חלומות שמדמיינים שיקימו שם מלון בוטיק מהאגדות.

בניין המפקדה הסורית, ליד קיבוץ מרום גולן, נקודה 7 על שביל אלי כהן. וויז: שביל אלי כהן נקודה 7

בנין המפקדה הסורית, צילום: אפרת מוסקוביץ


אומנות בגולן


קרמיקה דיאנה דבש כפר האמנים אניעם

עבודות קרמיקה, צלחות, ספלים וכלי הגשה מיוחדים במינם, בסגנון חופשי ובגימור זורם. קולקציית כלים עונתית מתחלפת וגלריה עוצרת נשימה ביופיה, שימו לב במיוחד לדלת כדורי העץ שנבנתה ביד אומן.

סטודיו לקרמיקה דיאנה דבש BoutiqueCeramics

וויז: כפר אמנים אניעם, שעות פתיחה ראשון עד חמישי 10:00 – 15:00. טלפון לתיאום סדנא: 054-7941292

קרמיקה דיאנה דבש, צילום: יח״צ

סטודיו מסגרת כפר האמנים אניעם

נקודת פיק צבעונית ומשכרת בכפר האומנים, יפעת ממחזרת חלונות ותריסים, קופסאות ומגשים ויוצרת תמונות מלאות חיים במגוון גדלים. תוכלו למצוא עבודות אומנות, וינטג׳, רומנטיקה והומור, צילומי גולן נפלאים של אמני הגולן, ומתנה לכל מטרה.

סטודיו מסגרת, וויז: כפר האמנים אניעם, שעות פתיחה כדאי לתאם עם יפעת פלד: 052-4472798

סטודיו מסגרת, צילום: יפעת פלד

קרמיקה ואריחים מצויירים בכפר האמנים אניעם

אריחי הקרמיקה שאסנת יוצרת נמכרים בחנויות מובחרות ברחבי הארץ, יכול להיות ששיבצתם אותם בקיר המקלחת שלכם, והם נולדו כאן בגולן. בגלריה תמצאו אריחים מצויירים בעבודת יד, במגוון עצום של דגמים יחודיים לעיטור הבית, כלים יחודיים בסדרות חד פעמיות, פסלים, דמויות רוקדות ויצירות שמשתנות כל יום.

סטודיו לאריחים מצויירים אסנת רוטמן, וויז: כפר האמנים אניעם, מומלץ לתאם ביקור מראש עם אסנת: 050-3591527

סטודיו לאריחים, צילום: אסנת רוטמן

פישפשוק בכפר האומנים אניעם

דוד עוסק בפירוק דירות שנסגרות, ואת כלי הבית והריהוט המיוחד הוא מביא אל הגלריה, חובבי הוינטג׳ נהנים להסתובב בין המדפים ולקרוא קריאות התפעלות למראה הפטיפון והגרוש עם החור. אותי תוכלו למצוא שם בימי שישי בצהריים, מחפשת מציאות, מתפנקת על איזה צלחת עתיקה מעוטרת או גביע זכוכית עדין. מי שאוהב לשוטט בשוק הפשפשים ביפו, יהנה מהמחירים הנוחים מאוד של הפישפשוק הגולני.

פישפשוק, וויז: כפר האמנים אניעם, מומלץ לתאם ביקור מראש עם דוד: 050-9303383

פישפשוק, צילום: דוד בוזגלו

סטודיו מנדרינה במושב נטור

רינה אפלבוים, אומנית ותכשיטנית יוצרת חרוזי זכוכית, תכשיטים ומוצרים יחודיים מתחום היודאיקה והאמנות השימושית. ניתן לחזות בתהליך העבודה המרתק של פיסול מוט זכוכית לכדי חרוזים צבעוניים הנחרזים לתכשיט. במקום חדר סדנאות פעיל המתאים לכל המשפחה, סיפורים על סוד הזכוכית העתיק והדגמות ניפוח חרוזים. כדאי לשאול על שרשרת דגם מילניה, העתק של השרשרת שהוזמנה אצל רינה עבור מילניה טראמפ לטקס ההכרה האמריקנית בגולן.

סטודיו מנדרינה ביישוב נטור, וויז: סטודיו מנדרינה נטור, שעות פתיחה: ימים ראשון עד שישי

טלפון לפרטים ולתיאום סדנה: ‏04-676-3619‏

סטודיו מנדרינה, צילום: יח״צ

סטודיו מעשה שוזר במושב רמת מגשימים

חני מארחת סדנאות סביב שולחן גדול בסטודיו הפרחוני, שזירת פרחים ויצירה בצמחים וחומרים מן הטבע. סדנאות נושא למסיבת נשים, מסיבת רווקות, בנות מצווה, משפחה יוצרת יחד, אין סוף לרעיונות המיוחדים. אם אתם נופשים בגולן לכבוד אירוע משפחתי, חני יוצרת זרי כלה ועיצוב אירוע מהפינטרסט כמו שחלמתם, את זר הכלה של הבת שלנו הזמנו כמובן אצלה.

סטודיו מעשה-שוזר במושב רמת מגשימים, וויז: רמת מגשימים, טלפון לתיאום סדנה, חני: 058-7126601

סטודיו מעשה שוזר, צילום: יח״צ


לינה בגולן


כפר הנופש מרום גולן

כפר הנופש המוביל בצפון ואולי היפה ביותר, לטעמי. בעונת השלכת השבילים זועקים אדום וכתום מצמרות העצים ומבין השיחים וערמונים מתכדררים על המדשאות, בחורף ערפל עוטף ברכות את הבקתות המחופות בזלת והאח בוערת בלובי הרומנטי כבקתת סקי, בימי שלג האורחים מתעוררים לנוף שמיכה לבנה ועוד לא דיברתי על עונת הדובדבנים! כפר הנופש משקיע בפעילויות תוכן לכל המשפחה, במהלך סופשבוע אחר האורחים נהנים מהצעות בילוי מרובות ויוצאות דופן באיכותן כמו סיור שלכת, מופע תיאטרון שנכתב סביב נושאי טבע וחי גולני, יצירה מחומרים טבעיים, משחקים אנטרופוסופיים בעץ ועוד תקצר היריעה מלפרט. עוד בקיבוץ מרום גולן וסביב המלון פסלי מתכת גדולים ומרתקים של האמן יופ דה יונג, חוות סוסים לרכיבה משפחתית, ומסעדת הבוקרים המצויינת.

כפר הנופש מרום גולן בקיבוץ מרום גולן, וויז: מרום גולן, טלפון רב קווי להזמנות: 04-6960267

כפר הנופש מרום גולן, צילום: אילן הדר
נוף חרמון מכפר הנופש מרום גולן, צילום: אילן הדר

אירוח אלרום

מלונית חדשה של 18 חדרים שכבר עלתה על גל ההצלחה והפכה לפופולרית, אם תגיעו לפני השעה עשר בבוקר, תמצאו את המלונית עטופה בתוך ענן לבן של ערפילי בוקר, המבנה מתוכנן כחלל גדול ומאורך עם חדרים נפתחים בצידי המסדרון, מבנה שמאפשר לשמור על חימום בחורף ונותן הרגשה ביתית. מה שמייחד אותנו, אומר מנהל המלון, שכל העובדים בלי יוצא מן הכלל מאוד נחמדים. אני לא יודעת מה אתכם, אני נמסתי.

אירוח בוטיק אל רום בקיבוץ אלרום, וויז: אירוח בוטיק אלרום, טלפון להזמנות: 04-6838111

אירוח בוטיק אלרום, צילום: יח״צ

צימר במושב דתי – לובאן ביונתן

צימר משפחתי ובו שני חדרי שינה וחלל מרכזי, וחלונות צופים אל מרעה הסוסים. מעוצב ברכות מוקפדת, עדינות הצבעים, אחידות חומרי הגלם, הפסטליות הנעימה של העיצוב ומעל לכל, עדינה, בעלת הבית מסבירת הפנים והעדינה, יבטיחו לכם חופשה נעימה. במושב יונתן בית כנסת, תפילות במנין, מקוה נשים, אין תנועת מכוניות בשבת, דבר ההופך אותו מתאים במיוחד לאירוח משפחות דתיות. אם אתם מגיעים שלחו לי ד״ש בהודעה ואולי נפגש בצרכניה, זה המושב שלי, כאן ביתי שבגולן.

צימר משפחת לובאן במושב יונתן, וויז: מושב יונתן, טלפון להזמנות, עדינה: 052-7125509

צימר משפחת לובאן, צילום: אפרת מוסקוביץ

תיירות גולן


מידע מקיף ומעמיק תוכלו למצוא באתר תיירות גולן, ניווט אונליין מקיף ושימושי תוכלו לראות באפליקציית התיירות. כדאי לעקוב אחרי דף הפייסבוק ולקבל עידכונים על פסטיבלים, אטרקציות עונתיות והופעות.

אתר תיירות גולן, פייסבוק תיירות גולן הורדת אפליקציית תיירות גולן לאנדרואיד, לאייפון

מפת תיירות גולן, עיצוב: אפרת מוסקוביץ

Comments

comments

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

כל המתכונים, כל הסיפורים, מייל אחד לתיבה האישית