ארטיק שוקו פליאו ורחצה בג’וחדר
כשאת במקפיא שלי, אל תדברי על אבוקדו, אל תדברי על אבוקדו, אל תדברי.
מה הסיפור בכלל עם האבוקדו הזה? אל תדברי על אבוקדו, לא עוד.
האם המשחק שלך דו כיווני? האם כשאת עם אבוקדו את מדברת על ארטיק בננה? ועכשיו ת’אמת תגידי לי באמת, מי עושה ארטיק יותר טוב? אבוקדו או אני?
מה זאת אומרת כל אחד אחרת? דברי בציונים גברת, דברי במספרים.
ע”פ “אל תדברי על אריק” – שלומי שבן.
האבוקדו הזה, יש עליו, הוא נותן מרקם שמנתי לארטיק והטעם והצבע שלו לא מורגשים, הוא ממתן את הטעם הדומיננטי של הבננה ומאפשר לטעמי הקפה והקקאו לעלות.
השילוב של אבוקדו ובננה על מקל נותן חטיף בריאות ללא מוצרי חלב, ללא תוספת סוכר, פליאו לגמרי. אבל אל תדברו על האבוקדו, אנשים לא רוצים לשמוע עליו, לא עוד.
כשהמתבגר הפתיע עם שני חברים אחרי רחצה במעיין, הגשתי להם ארטיקים וביקשתי שינחשו ממה הם עשויים. הם ניחשו טעמי בננה, שוקולד, תמר, קפה, אבל אף אחד לא דמיין שיש שם אבוקדו ולא היה לי דחוף לגלות. למה להרוס?
להכנת ארטיקים שמצליחים לצאת ממתקן הארטיקים בלי ניתוח קיסרי השתמשתי בשיטה שלמדתי מהדס ניצן, צלמת ומעצבת.
בוחרים תבנית סיליקון יפה עם שקעים נמוכים, בעזרת מספריים חדים וקטנים גוזרים חריץ בצד של כל שקע ואחרי שמחלקים את העיסה לשקעים משחילים את מקל הארטיק פנימה ומקפיאים. החילוץ מעולם לא היה קל יותר. נכון, אי אפשר להכניס מקל בשקעים שבאמצע התבנית, אבל העיסה מספיקה גם כך לשישה קרטיבים. ואל דאגה, אפשר להמשיך לאפות בתבנית כרגיל, הסיליקון הגמיש סוגר את החריץ כך שאין נזילות וטיפטופים.
ארטיק שוקו תוצרת בית, פליאו ללא סוכר
המרכיבים ל-6 ארטיקים
שתי בננות בשלות בינוניות וחתוכות
אבוקדו בינוני, בשל מקולף ומגולען
2 כפיות קקאו
2 כפות סילאן (שמוסיף טעם מורגש של תמר) או מייפל אמיתי
חצי כפית קפה נמס מומס בכף מים רותחים
לציפוי
חבילת שוקולד מריר
כף שמן קוקוס או שמן רגיל
אופן ההכנה
מכניסים את הפירות החתוכים למעבד מזון ומרסקים, מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים עד שמקבלים ממרח אחיד ללא גושים. מוזגים לתבנית בצורה שבחרתם, מוסיפים מקל של ארטיק ומקפיאים במשך שש שעות.
הכנת הציפוי
ממיסים את קוביות השוקולד בקערה קטנה ועמוקה במיקרוגל, בפולסים של חצי דקה וערבוב. אחרי דקה וחצי השוקולד נמס, מערבבים אותו עם כף שמן לציפוי מבריק ונוזלי. טובלים כל ארטיק בציפוי שמתקשה על הארטיק באופן מיידי.
הג’וחדר
הג’וחדר המכונה גם “עין אורחה”, מתוחזק ע”י חבריו של רזיאל נגר ז”ל מרמת מגשימים, לזכרו. הבריכה גדולה והגישה אליה נוחה מה שעושה אותה סוג של בריכת שחייה ציבורית לתושבי הגולן, למבקרים, לקבוצות ולחמולות. גודל הבריכה כ-6/3 מטרים ועומקה כשני מטרים, חובה להיכנס עם הילדים הקטנים למים ולספק מצופים לפעוטות. יש סולם מתכת לכניסה למים וגם מקפצה מאבן, אזור ההבריכה מוצל ברובו בעצי אקליפטוס ולרשות המבקרים שולחנות עץ וספסל אבן.
ציון לדרך
התמצאות כתבו בוויז “עין אורחה ג’וחדר”.
נגישות אחרי נסיעה של 200 מטרים בכביש עפר משובש מאוד, מגיעים עם הרכב ממש עד לבריכה.
נקיון המים נקי
צל עצי אקליפטוס בחלק גדול מהשטח.
פינת ישיבה ספסלים ושולחנות עץ, ספסלי בטון ופינות להדלקת אש, יש שפע מקום לאוהלים ולמחצלות.
גובה המים עמוקים, כמעט שני מטרים.
מתאים במיוחד לכל המשפחה, הבריכה עמוקה וצריך להכנס עם הקטנים ולהשגיח עליהם מקרוב.
איך מגיעים
הבריכה סמוכה למושב יונתן בגולן. נוסעים דרומה על כביש 98 ואחרי כ-10 ק”מ פונים ימינה ליד האנדרטה לגדוד סופה, ממשיכים כ-200 מטרים בכביש עפר משובש אל רחבת החניה הגדולה של הבריכה. או כותבים בוויז “עין אורחה ג’וחדר”.
One Response