
אני שבויה בקסמי האבץ שצובע בצקים בשחור, אחרי שהכנתי חלה מנומרת של חן שוקרון וחלת אופל שחורה של ליאור משיח, הכנסתי קצת אבקת אבץ לבצק של אוזני ההמן ויצרתי מילוי לבן בשביל הניגוד לאוזני המן שחור לבן הפוכות.
סביר שרובכם לא תרוצו עכשיו לקנות אבקת אבץ, שצנצנת של 30 גרם ממנה עולה כ 40 שקלים, אז אפשר להחליף אותה בכף קקאו ולקבל אוזניים חומות ולא שחורות, ובטח לא פחות מיוחדות.

הילדים שלי הכריזו על האוזניים האלו כטעימות בתבל, וגם אני התמכרתי, מזל שגמרתי את כל הקופסא לבד ועכשיו האיום האירני הוסר.
המילוי העשיר בשוקולד לבן יכול להיות עוגיה בפני עצמו, ואפילו טבעונית, נשאר לי קצת מילוי וכידררתי אותו לכדורים טעימים בטירוף.
נסו ותיהנו, פורים שמח!

אוזני המן הפוכות
המרכיבים
עבור 24 אוזני המן מחותכן עיגול בקוטר 7
כוס +3/4 קמח
8 כפות אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס שקדים טחונים
2 שקיות סוכר וניל
5 כפות קורנפלור
קורט מלח
כפית אבקת אבץ או כף אבקת קקאו איכותית
ביצה
המרכיבים למילוי
כוס ורבע שקדים טחונים
50 גרם אבקת סוכר
70 גרם חמאה מומסת
60 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
מניחים בקערת מעבד המזון את החומרים היבשים, קמח, אבקת סוכר, קמח שקדים, מלח, אבץ/ אבקת קקאו, סוכר וניל וקורנפלור. מערבבים בפולסים לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים ביצה וחמאה, מערבבים בפולסים עד לקבלת בצק רך ודביק. מוציאים את הבצק אל נייר אפיה, אוספים אותו לגוש ומשטחים לצורת פיתה. סוגרים אותו בנייר אפייה ובניילון ומצננים את הבצק במקרר למשך שעה כדי שיהיה גמיש, מוצק ונוח לעבודה.
מכינים את המילוי
מערבבים בקערה בינונית את כל המרכיבים.
יצירת האוזניים
על גבי משטח עבודה מקומח או נייר אפיה מקומח מעט מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס״מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-7 ס״מ ומניחים בתוך כל עיגול כפית גדושה מהמלית.
סוגרים את העיגולים לצורת אוזן משולשת בצביטה בשלושה קודקודים, אם רוצים אפשר לפזר מעט גבישי סוכר לבנים.
מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפיה. ממשיכים ליצור את כל האוזניים ומצננים את התבנית במקרר במשך חצי שעה לפחות כדי שישמרו על צורתם באפיה.
אופים
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
מסדרים את העוגיות ברווחים זו מזו על גבי שתי תבניות של תנור בגודל רגיל. אופים במשך כ- 12 דקות עד שהמלית משחימה מעט.
מצננים ושומרים במקרר בקופסה אטומה.
בתיאבון
2 Responses
תודה על המתכון! גיליתי שחסרה לי אבקת סוכר למלית, אפשר לוותר על אבקת הסוכר? ואם לא- אפשר להחליף אותה במשהו אחר (אבקת שקדים/פודינג וניל)?
היי שוש,
אם חייבים הייתי מחליפה באותה כמות – סוכר.